Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Bioetika" by Adriano Pessina * Book PDF Kindle ePub Free

Bioetika

馃摌 Read Now     馃摜 Download


eBook details

  • Title: Bioetika
  • Author : Adriano Pessina
  • Release Date : January 02, 2013
  • Genre: Philosophy,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 742 KB

Description

Knjiga Bioetika, kriti膷na vest tehnolo拧ke civilizacije se je v za膷etku 21. stoletja uveljavila kot standardno delo na podro膷ju bioetike. 


V prvem delu obravnava bioetiko kot kriti膷no vest tehnolo拧ke civilizacije, v drugem pa vzame pod drobnogled pet podro膷ij, ki so povezana s 膷lovekovim rojevanjem in umiranjem: genetiko, zunajtelesno oploditev, kloniranje, evtanazijo in mo啪gansko smrt.


Knjiga prina拧a temeljit premislek o vrednosti 啪ivljenja v sodobni civilizaciji, ki jo bistveno zaznamuje znanstveno-tehnolo拧ki razvoj. Izredna mo膷, ki si jo je pridobil sodobni 膷lovek, kli膷e po novi odgovornosti. Bioetika 啪eli bralca spodbuditi k spo拧tljivi dr啪i do 啪ivljenja nasploh: do lastnega 啪ivljenja, do 啪ivljenja bli啪njih in do 啪ivljenja drugih 啪ivih bitij.


Adriano Pessina je redni profesor moralne filozofije in pou膷uje bioetiko ter filozofijo osebe na Katoli拧ki univerzi Sacro cuore v Milanu, kjer vodi univerzitetno sredi拧膷e za bioetiko. Je 膷lan vodstva Italijanske dru啪be za moralno filozofijo. Leta 2005 je bil imenovan za rednega 膷lana Pape拧ke akademije za 啪ivljenje. Je avtor 拧tevilnih razprav. Med njegovimi zadnjimi objavami velja omeniti delo Eutanasia. Della morte e di altre cose – Evtanazija. O smrti in drugih re膷eh, 2007 in eseje, denimo Barriere della mente e barriere del corpo. Annotazioni per un’etica della soggettivit脿 empirica – Meje razuma in meje telesa, Bele啪ke za etiko empiri膷ne subjektivnosti, 2010.


Download Books "Bioetika" PDF ePub Kindle